Na svatební agenturu podali žalobu na ochranu osobnosti a domáhají se odškodnění za to, že jim nezajištěním svatby v řádném termínu údajně způsobila šok. Pro sňatek jim vybrala ideální datum numeroložka, která jej stanovila na 1. června 2014. Snoubenci si svatbu domluvili s několikaměsíčním předstihem v jednom z brněnských kostelů s farářkou.

Ve stanovený termín se sice uskutečnil slavnostní obřad i s účastí svatebčanů, následně se ale zjistilo, že farářka nedostala předem osvědčení matriky o splnění podmínek pro uzavření platného manželství. Pár tedy musel přijít na obřad znovu v jiný termín, kdy již byly doklady připraveny a teprve po jejich podpisu byl sňatek platný. Páru nevyšel jejich původní plán; svatba se nekonala v ideálním termínu.

Pár tvrdí, že vše měla zajistit svatební agentura. Její zástupci ale pochybení odmítají, podle nich si ho měli zajistit snoubenci sami, popřípadě to měla učinit farářka.

Každý z manželů nyní žádá po agentuře po 34.000 korunách. "Začneme se sporem zabývat tento pátek, tedy v pátek třináctého. Pátky třináctého nejsou u lidí příliš oblíbené. Z preventivních důvodů jsem se advokáta páru dotázal, zda mu tento termín nevadí. Nic proti tomu nenamítají," řekl Ryška.