Řekla, že město zadalo vypracování nezávislých posudků z ekonomického a právního hlediska, které budou hotové v březnu. Vedení radnice výsledky analýzy představí na dubnovém zastupitelstvu. Podle nich pak bude pokračovat v privatizaci.

Opoziční zastupitelé Libor Šťástka (ODS) s Oliverem Pospíšilem (ČSSD) navrhli, aby město dokončilo prodeje domů, jež zastupitelstvo v minulosti schválilo. Zařazení bodu na program podpořilo jen 23 zastupitelů z 55.

Na jednání zastupitelstva dnes přišli lidé, kteří žádali vedení radnice, aby domy těsně před schválením smluv prodalo. Liptáková je i s primátorem Petrem Vokřálem (ANO) požádali, aby dali koalici na vyřešení situace čas. "Pravidla jsou stará a obáváme se, že se časem jejich část dostala mimo rámec české legislativy. To je důvod, proč to musíme prozkoumat, a nesmíme zatím prodat ani jediný dům," řekla Liptáková.

Místopředseda Bytového družstva Merhautova Jiří Krupica ale s tímto argumentem nesouhlasí. "Na jedné straně už platíme hypotéky a úvěry, ale byty nemáme. Zároveň ještě platíme nájemné a dostáváme se do velké ekonomické krize. Každý den je pro nás kritický," řekl.

"My nyní platíme za něco, co nevíme, jak dopadne. Město chce postupovat s péčí řádného hospodáře, ale dobrý hospodář nepáchá škody, které pak musí platit," řekl Vladimír Nováček z Filipovy ulice. Poukázal tak na příslib města, že pokud lidem vznikne škoda, město jim ji zaplatí.

Lidé z Bytového družstva Merhautová zvažují podání žaloby na město. "Nebráníme se tomu, protože lidé už vydali peníze, zaplatili různé poplatky a zřízení účtů a peníze budou chtít zpátky," řekla Okurková. Liptáková to bere na vědomí a zklamání lidí chápe. "Jsme mezi mlýnskými kameny, ale musíme postupovat podle zákona. Pokud někomu vznikne škoda, město se určitě nevyhýbá tomu ji v prokázané výši uhradit," řekla.