Kvestora vybrala komise složená ze zástupců vedení univerzity, děkanů, akademického senátu, správní rady a odborů z celkem 21 uchazečů. Nahradí Ladislava Janíčka, jenž funkci kvestora zastával 11 let a v létě se rozhodl pozici opustit. Na univerzitě ale setrvá jako učitel. Neúspěšně také kandidoval na rektora.

Veselý má dvacetiletou praxi ve vrcholovém managementu. Byl finančním ředitelem a poradcem výkonného ředitele ve firmách z oblasti informačních technologií. V univerzitním ústavu působí od roku 2012. Ve funkci kvestora chce například snížit zatížení vědecké komunity byrokratickou administrací projektů.

Kvestor je přímo podřízen rektorovi, který jej jmenuje i odvolává. Masarykova univerzita letos hospodaří s rekordně vysokým rozpočtem 8,3 miliardy korun. Oproti loňsku je částka vyšší o 200 milionů korun.

Z rozpočtu vynakládá škola více než 2,1 miliardy korun na investice, hlavně na dostavbu kampusu v Bohunicích. Rozsáhlé rekonstrukce se letos dotkly také fakulty informatiky, pedagogické a filozofické fakulty. Více než 3,8 miliardy míří na provoz fakult, téměř 2,3 miliardy si letos vyžádá provoz centrálních součástí univerzity.