"Letos se přihlásilo 114 autorů a dva kolektivy z 11 univerzit a 14 vyšších odborných škol a středních odborných škol," uvedla Lenka Žižková, ředitelka Design Cabinetu. Výstava nazvaná Nominace je kurátorským výběrem přibližně tří desítek prací. Zastoupeny jsou všechny obory vizuální komunikace, tedy například knihy, plakáty, typografie, mapy i digitální práce.

Mezinárodní bienále grafického designu, jehož výstavy zaplnily tři paláce Moravské galerie v Brně, začalo před prázdninami a potrvá do 26. října. Jeho hlavním tématem je tentokrát shodou okolností školství a vzdělávání v oblasti grafického designu.

Bienále má bohatý doprovodný program, například pro nadcházející víkend pořadatelé chystají komentované prohlídky, přednášky, tvůrčí dílny a další aktivity. Na 4. října pak připravují bienálovou noc s nočními bezplatným prohlídkami.

Díky bienále se v Brně zastaví také putovní přehlídka Meet Czech Design pořádaná agenturou CzechTourism. Hlavní blok akcí potrvá od 2. do 5. října. Nabídne třeba výstavu o vozidlech brněnské městské hromadné dopravy a představení písma ComeniaScript.