Hlavním důvodem prodloužit mandát na dobu určitou je podle Dvořáka pokračující výstavba brněnského studia a Burian, kterému mělo skončit funkční období na konci roku, je podle něj uveden pod řadou smluv. Na jeho nástupce by mělo být vypsáno výběrové řízení. Dodavatel u výstavby brněnského studia by se podle Dvořáka měl vybírat v lednu, případně v únoru roku 2014.

Burian dnes Radě ČT řekl, že s navrhovaným řešením souhlasil po dlouhé diskusi s generálním ředitelem. Pro oba je prý prioritní zahájení výstavby. Bod o dalším postupu po ukončení mandátu dnes nechal na jednání rady doplnit Dvořák. Někteří radní upozornili, že situaci mohl řešit dříve.

Burian je ředitelem brněnského televizního studia od konce roku 2007. Už před pěti lety některé brněnské kulturní osobnosti vyzývaly, aby Burian odstoupil z funkce. Výzvu zopakovaly po tvrzení podnikatele Petra Michka o Burianově údajném spojení s takzvaným Toflovým gangem, což byla skupina policistů, která vydírala podnikatele na jihu Moravy. Zároveň ale vznikla akce na Burianovu podporu a také on sám se proti tomuto tvrzení ostře ohradil.

Dvořák dnes také radě navrhl, že by do budoucna chtěl diskutovat o délce mandátu, zda má zůstat šestiletý, kratší, nebo jestli by se šéf televizních studií vybíral po každé obměně generálního ředitele.