Přespolní mohou dojet na akci stylově. „Z vlakového nádraží přímo do centra a zpět do města mohou využít zdarma historické autobusy,“ řekla radní Veronika Slámová.

Patronkou je Antalová

Patronkou Veteranfestu se stala herečka Alena Antalová (50). „Tisícovka nádherných naleštěných krasavců a krasavic, dobová atmosféra, úžasný rozlehlý park a kulisy pohádkového zámku. To vše mě tady už minule naprosto uchvátilo,“ vzkázala herečka.

Proto si letos nenechá ujít příležitost vrátit se do atmosféry připomínající úspěšný český seriál Četnické humoresky, ve kterém se divákům představila v roli květinářky Ludmily Horké –  Arazímové.

I staré autobusy

Novinkou Veteranfestu bude letos přehlídka historických autobusů. Součástí setkání je i rozsáhlá burza náhradních dílů a starožitností. Nechybí ani odborný dohled nad přijíždějícími auty.

V loňských ročnících poroty ocenily například francouzský automobil LaLicorne z roku 1929, Škodu Rapid z roku 1939 nebo Corre la Licorne z roku 1928.

„Nejmladší vystavované vozidlo nebo jiný dopravní prostředek přitom může být do roku 1989. Do Slavkova se ale sjíždí i unikátní vozy pamatující dobu První republiky,“ upozornila ředitelka festivalu Eva Oubělická.

„I letos očekáváme vzácné perly z celé střední Evropy. Akce je totiž i pod drobnohledem renomovaných odborných časopisů, například celonárodního německého magazínu a portálu Motorrad,“ dodal šéf odborné komise Pavel Opletal. Program začíná v sobotu od 9 hodin.

VIDEO: Břeclavskem projely "auta s duší", veteráni vyrobení do roku 1945.

Video
Video se připravuje ...

Břeclavskem projely "auta s duší", veteráni vyrobení do roku 1945 Hynek Zdeněk

Fotogalerie
17 fotografií