Vedle ochutnávek toho nejlepšího od moravských výrobců jídla, pochoutek nebo nápojů, došlo také na folklorní vystoupení a ukázky řemesel jako například stloukání másla. To se odehrálo ve stánku krojovaných žen z Ježova na Kyjovsku, které přímo v zámeckém parku ukazovaly zájemcům, jak čerstvé máslo vyrobit. A následně si je vychutnat na čerstvém chlebě.

Maxijedlík nezklamal

Pikniku pod širým nebem se opět zúčastnil i Maxijedlík Jaroslav Němec. Loni loni vyhrál obě soutěže v pojídání svatebních koláčků i v rychlostním pití piva.

Tentokrát zvládl v pětiminutovém intervalu spolykal 350 gramů škvarků, dva vyzyvatelé z řad veřejnosti záhy za šampionem zaostali. „Klobouk dolů před Maxijedlíkem. Sníst rychle více než sto gramů škvarků bylo poměrně těžké, hlavně to polykaní,“ svěřil se odvážlivec Norbert Kucharič.

Němec připravil po dešťové přeháňce ještě jeden rekordní zápis. Troufl si vypít obsah 100 křepelčích vajíček v co nejkratším čase. Jeden litr tekutiny dostal do svých útrob za 11 vteřin! Poté si střihl ještě nášup v podobě 50 vajíček.

„Mám natrénováno, o den dřív jsem v Uherském Hradišti vylepšil rekord ve vypití pštrosího vejce o deset vteřin,“ pochlubil se Maxijedlík.  

Fotogalerie
15 fotografií