Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kuřecí pařáty, ptačí sliny i nejsmradlavější pochoutka na světě: Maxijedlík Jarda Němec sní, na co přijde

  • Autor: jel - 
    15. 12. 2022
    12:55

    Maxijedlík Jaroslav Němec (48) z Bystrého u Poličky obráží nejrůznější soutěže v pojídání čehokoli na čas a v Česku je doslova neporazitelný. Nebojí se ničeho a sní, jak se říká, na co přijde. Vyučil se kuchařem a k jídlu měl prý vždy velmi blízko. V osmnácti letech začal soutěžit a od té doby dokázal spořádat i opravdu bizarní věci. Zas svou kariéru jedlíka vytvořil i mnoho rekordů, například v pojídání kuřecích pařátů na čas. Podívejte se na přehled nejzajímavějších úspěchů maxijedlíka Jaroslava Němce.

  • 1.Nejsmradlavější pochoutka na světě

    Surströmming je švédská pochoutka, která je zapsána v Guinnessově knize rekordů jako nejsmradlavější jídlo světa. Jedná se o konzervovaného kvašeného sledě.

    Maxijedlík spořádal celou konzervu této pochoutky za méně než dvě minuty a navrch vypil i šťávu z konzervy. A to ne jednou! Surströmming jedl Jaroslav Němec už celkem patnáctkrát a svůj vlastní rekord překonal letos v září. Celou plechovku snědl za minutu a čtyřiadvacet sekund.

    „Smrdí jako zkažené přesolené maso, chutově je hrozný, okamžitě vás to natáhne na zvracení, snědl jsem vždy celou plechovku i s kostmi a navrch vypil i lák,“ řekl rekordman Blesku.

     

    Maxijedlík Jarda Němec jí nejsmradlavější jídlo světa Maxijedlík Jarda Němec jí nejsmradlavější jídlo světa | Archiv Jaroslava Němce

  • 2.Kilo a půl kuřecích pařátů

    Na podzim tohoto roku jistá žena z jihoafrického města Umazi vytvořila světový rekord. Snědla nejvíce kuřecích pařátů za jednu minutu. Jednalo se o 121 gramů kuřecích nožiček. Rekord jí ale dlouho nevydržel.

    Jarda Němec totiž počátkem listopadu její zápis překonal a 121 gramů kuřecích pařátů snědl za pouhých 36 sekund! A co si dal maxijedlík jako zákusek? No přece další pařáty! Nechal si připravit rovnou 1,5 kilogramu tohoto nezvyklého jídla a hromadu pak spořádal za 14 minut a 41 sekund. Celkem šlo o 60 pařátů.

    Maxijedlík Jarda Němec drží rekord v pojídání ptačích pařátů Maxijedlík Jarda Němec drží rekord v pojídání ptačích pařátů | Archiv Jaroslava Němce

  • 3.Žabí stehýnka

    Rekordman stihne klidně i několik soutěží v jezení během jednoho dne. Jednou takhle během 24 hodin zvítězil dokonce v pěti soutěžích. „Jenom za minulý rok mám odsoutěženo 46 vyhraných soutěží. Zvládl bych i více, ale někdy jsou soutěže třeba v jeden den na třech místech, a to se opravdu stihnout nedá,“ popsal.

    V květnu například na gastrofestivalu v Kunovicích předvedl exhibici při níž snědl za pět minut a osm sekund dvě kila žabích stehýnek, pak surströmming a smradlavý durian a pak vyrazil do Brna na soutěž v pojídání olomouckých tvarůžků. Snědl jich třicet kousků.

    Dvě kila žabích stehýnek snědl maxijedlík za pět minut a osm sekund Dvě kila žabích stehýnek snědl maxijedlík za pět minut a osm sekund | Archiv Jaroslava Němce

  • 4.Přes kilo tvarůžků

    Jarda se účastní soutěží v pojídání snad všech druhů jídla. Ať jde o běžné potraviny jako párky nebo knedlíky, tak i o gurmánské lahůdky, kterým ale neholduje každý, jako třeba olomoucké tvarůžky. Těch se maxijedlíkovi podařilo v srpnu na Pivobraní v Mikulově sníst 1,124 kilogramu za tři a půl minuty.

    V poslední době se ale podle vlastních slov zaměřuje především na extrémní jídla. „Mám rád adrenalin, baví mě to a diváky to víc zajímá,“ vysvětlil.

    Maxijedlík Jarda Němec snědl přes kilo syrečků Maxijedlík Jarda Němec snědl přes kilo syrečků | Archiv Jaroslava Němce

  • 5.Smradlavé ovoce a ptačí sliny

    Durian je známý jako nejsmradlavější ovoce světa, páchne jako zkažená vejce. Výrazný odér však v srpnu maxijedlíka nezastavil. Na akci MKLV FEST v Mikulově spořádal za dvě a půl minuty celé dva kilogramy durianu. 

    A kdyby jen to, jako další chod si dal ptačí sliny a ty zajedl červy.

    Maxijedlík s durianem Maxijedlík s durianem | Blesk Zdeněk Matyáš

    Maxijedlík Jarda Němec si dává ptačí sliny Maxijedlík Jarda Němec si dává ptačí sliny | Archiv Jaroslava Němce

  • 6.Páchnoucí trojboj

    V roce 2020 se Jaroslav Němec pustil do opravdu bizarní trojkombinace. Na akci v brněnském GO to Foodparku snědl najednou tři velice smrdlavé pokrmy. Jednalo se o Hákarl, islandskou specialitu, která se připravuje ze žraločího masa.

    To je plné močoviny a za syrova je pro člověka prudce jedovaté. Při přípravě této nezvyklé pochoutky se navíc nechává fermentovat. „Chuť šla, ale zápach byl šílený,“ popsal maxijedlík své pocity. Jako druhý chod si dal surströmming a jako dezert durian.

    „Byl to fakt hrozný puch, na výstavišti pak museli na hodinu pustit centrální klimatizaci.“

    Maxijedlík s durianem Maxijedlík s durianem | Blesk Zdeněk Matyáš

    Maxijedlík Jarda Němec snědl 2 kila durianu za 2 a půl minuty Maxijedlík Jarda Němec snědl 2 kila durianu za 2 a půl minuty | Archiv Jaroslava Němce

  • 7.Tisíce sušených červíků

    Video  Maxijedlík a jeho pocity po červí lahůdce  - TV Blesk Zdeněk Matyáš
    Video se připravuje ...

    V březnu 2021 se svérázný gurmán pustil do pojídání sušených larev potemníka moučného. Zvládl jich spořádat neuvěřitelných 9 tisíc!

    „Byl to trochu boj. Červíci škrábali v krku, nechtěli moc dál, nepomohla ani voda. Ale ustavující rekord je na světě a hozená rukavice soupeřům taky,“ popsal tehdy s úsměvem.

    Jaroslav Němec alias Maxijedlík snědl za půl hodiny 9 z 30 tisíc sušených larv potemníka moučného. Vytvořil tak ustavující český rekord. Jaroslav Němec alias Maxijedlík snědl za půl hodiny 9 z 30 tisíc sušených larv potemníka moučného. Vytvořil tak ustavující český rekord. | Zdeněk Matyáš

  • 8.Kilo bramborového salátu

    Jarda nezahálí ani během adventu. O prvním prosincovém víkendu vyrazil na adventní trhy v Nedvědicích. Zúčastnil se soutěže v pojídání bramborového salátu a jednoznačně zvítězil. Snědl kilo za dvě minuty a devět vteřin! 

    A tím rozhodně nekončí, na konec roku si naplánoval i soutěž v pojídání býčích žláz.

    „Baví mě to, mám rád adrenalin před soutěží i její atmosféru. Nedávno jsem počítal poháry za vyhrané soutěže, samozřejmě všude je nedávají, ale mám jich kolem stovky a medaile. Jsou chvíle kdy mi ta ocenění připomenou, že čas a úsilí, které jsem tomu věnoval nebylo promarněnou energií,“ uzavřel rekordman.

    Maxijedlík Jarda Němec snědl za dvě minuty a devět vteřin kilo bramborového salátu Maxijedlík Jarda Němec snědl za dvě minuty a devět vteřin kilo bramborového salátu | Archiv Jaroslava Němce

    Maxijedlík Jarda Němec snědl za dvě minuty a devět vteřin kilo bramborového salátu Maxijedlík Jarda Němec snědl za dvě minuty a devět vteřin kilo bramborového salátu | Archiv Jaroslava Němce

  • 9.Galerie:

    V galerii se podívejte na další fotografie Jaroslava Němce z nejrůznejších soutěží.

    Video  Maxijedlík spořádal 1,2 kilogramu toustů, má nový rekord  - TV Blesk Zdeněk Matyáš
    Video se připravuje ...

risan ( 15. prosince 2022 14:05 )

no prostě blbečekkvašení sledi se nejí samostatně, ale s moučnou plackou, brambory a se zelím, konzerva se otvírá v kýblu plném vody, aby pohltila ten smrad, jako když se po*** mimino, kosti v tom jsou dávno rozložené a lák se nepije, ale vylije se. Jinak maso nemůže smrdět jako zkažené solené, protože důvod vzniku této pochutiny byl nedostatek soli ve švédsku.

Zobrazit celou diskusi