Němec si dal přes zimu pauzu, řadu soutěží navíc loni zhatil koronavirus. Včetně plánované cesty do USA a souboje s tamními žrouty při pojídání hotdogů. „Všechno už bylo zařízené, měl jsem sponzory, jenže covid byl proti. Letos to snad konečně vyjde,“ věří Maxijedlík.

Maxijedlík přijal výzvu z brněnské pivnice Elpíčko, aby se „rozcvičil“ v souboji s tousty. „Tousty obsahují kuřecí maso, slaninu, ledový salát a rajče, každý váží 280 poctivých gramů,“ poznamenal majitel podniku Petr Sedláček.

Maxijedlík zhubl

Maxijedlík překvapil sdělením, že mimo soutěže se nepřejídá, naopak si oblíbil i vegetariánské menu. „Možná to někoho překvapí, ale dbám i na zdravou výživu. Před soutěžemi běhám, aktuálně jsem zhubl, vážím 74 kilogramů,“ prozradil.

Video
Video se připravuje ...

Maxijedlík spořádal 1,2 kilogramu toustů, má nový rekord TV Blesk Zdeněk Matyáš

Toustový souboj skončil ve stanoveném limitu, Maxijedlík poslal do svých útrob 1,2 kilogramu pochoutky. „Dal bych víc, beru to jako rozcvičku,“ svěřil se po výkonu, který by jako ustavující český rekord měl být zapsán Agenturou Dobrý den z Pelhřimova.

„Při odjezdu z Brna se ještě zastavím na svou oblíbenou gulášovou polévku,“ prozradil posoutěžní dění Maxijedlík. Letos také zvažuje předváděčku, při které by spořádal v trojboji surströmming, tedy nejsmradivější rybu na světě, dále pečenou tarantuli a štíra.

Fotogalerie
7 fotografií