Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Čarodějnice v Brně: Strašidelné pokusy, origami i luštění šifer

/
  • Čarodějnice v Brně: Strašidelné pokusy, origami a luštění.
    29. dubna 2021 ● 15:28

    Oblíbený svátek pálení čarodějnic, který připadá na 30. dubna, bude možné užít si i v době koronaviru. Pro Brňany je připravena řada lákadel, které jsou v souladu s epidemiologickými pravidly. Centrum VIDA připravilo čarodějnické pokusy na doma a brněnští pedagogové vymysleli řadu zábavných tras s úkoly. V zoo Brno platí poslední dubnový den zlevněné vstupné.

  • 1.

    Zábavné luštění

    Magickou Filipojakubskou noc mohou Brňané strávit luštěním šifer. Trasy s úkoly jsou pro zájemce připraveny na čtyřech různých místech – v Bohunicích, v Žabovřeskách a v parku Lužánky. Luštitelé se například dozví, kde se člověk poslední dubnovou noc nejlépe uchrání před zlou mocí.

    „V Bohunicích na Lánech a v Labyrintu už jsou přístupné dvě samoobslužné trasy, a to bez přihlášení, každý den od 9 do 17 hodin a až do začátku května,“ uvedla manažerka SVČ Lužánky Kristýna Kolibová. Čarodějnice v Lužánkách a v Žabovřeskách se uskuteční  30. dubna, je potřeba se předem přihlásit na webu střediska.

    Autor: Archiv SVČ Lužánky

  • 2.

    Strašidelné pokusy

    Zábavní vědecký park VIDA je kvůli epidemii stále ještě zavřený, ale jeho zaměstnanci připravili pro děti strašidelné pokusy na doma. „Díky statické elektřině mohou děti vyvolat papírového ducha. Pomocí plamenu svíčky odhalí vzkaz napsaný mlékem nebo citronovou šťávou. Pokud chtějí vidět neškodné strašidlo, doporučujeme namočit gumové medvídky do ovocné šťávy, přes noc se z nich stanou gumová monstra. Na závěr experimentování doporučujeme zažehnout slaný plamen, díky soli bude mít krásnou žlutooranžovou barvu,“ říká za VIDA Eva Zezulová.

    Autor: Archiv VIDA

  • 3.

    Origami a rébusy

    V brněnské zoologické zahradě se děti letos tradičních oslav čarodějnic kvůli epidemii koronaviru nedočkají, ale o zábavu nepřijdou. „Čarozoo jsme začali pořádat v roce 2016. V letošním roce kvůli aktuálně platným nařízením se akce nekoná. Ale již od minulého týdne právě až do 30. dubna máme v areálu i na webu naučnou i zábavnou stezku ke Dni Země,“ prozrazuje mluvčí Monika Brindzáková. Děti budou řešit rébusy, skládat origami, naučí se vyrobit pítko pro včely. Poslední dubnový den zaplatíte v zoologické zahradě levnější vstupné, od 1. května už začíná letní sezóna.

    Autor: Archiv Zoo Brno

  • 4.

    Čarodějnický balíček

    Brněnští pedagogové krajského střediska volného času Lužánky připravili kreativní balíček. Děti rozhýbají ztuhlé svaly a budou i malovat a vyrábět. „Ve speciálním čarodějnickém balíčku najdou zájemci vše potřebné k tvoření čarodějnické hůlky, koruny, lapače snů, tematické pracovní listy, recept na Začarované sušenky a video s cvičením. Veškeré aktivity jsou připravené tak, aby si je rodiny užily i s ohledem na aktuální situaci s mnoha omezeními,“ uvedla manažerka SVČ Lužánky Kristýna Kolibová.

    Autor: Archiv SVČ Lužánky

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy