„Až dosud lidé neměli důvod na vánočním jarmarku zůstávat. Našli tam jen pár plátěných stánků. Od letoška je vše jinak. Nechali jsme vyrobit 20 dřevěných jarmarečních domků, vánoční osvětlení jsme rozšířili na celé náměstí a přidali bohatý hudební program,“ uvedl starosta Hodonína Libor Střecha (45, Pro Hodonín).


Návštěvníci si tak mohou poslechnout například Hodonínský symfonický orchestr (15. 12. v 15 hodin), AG Flek (17. 12. v 17 hodin), Olympic Revival band (22. 12. v 17 hodin) nebo třeba Alžbětu Kolečkářovou (22. 12. v 18 hodin). Celý program najdou zájemci na webových stránkách Hodonína.
Video
Video se připravuje ...

Hodonínský vánoční jarmark se úplně změní. Hynek Zdeněk, blesk.cz


Uzavřené ulice

V souvislosti s rozšířením jarmarku bude dočasně uzavřen 150 metrů dlouhý úsek a upraveno dopravní značení od Národní třídy po křižovatku s ulicemi Anenská a Zámecká, a to po celou dobu jarmarku, tedy od 15. do 22. prosince,“ upřesnil starosta.


Novinkou vánočního jarmarku v Hodoníně budou i vratné kelímky. „Budou o obsahu 0,3 litru v červené a bílé variantě. Návštěvníci je dostanou na vratnou zálohu 50 korun. Měli bychom tím ušetřit přibližně 15 tisíc kelímků, tedy více než 110  kilogramů plastu,“ zdůraznil místostarosta Hodonína Ladislav Ambrozek (49, Pozitivně pro Hodonín).
Fotogalerie
5 fotografií