Děti si vyrobily papírové koule a házely je na figurínu Morany tak dlouho, až spadla. Nemáme v ZOO potok a ani jsme ji nechtěli před dětmi zapalovat, tak jsme zvolili tuto variantu. Kromě toho děti ozdobily pentlemi líto (stromek), což je také staročeský zvyk vítání jara,“ upřesnil mluvčí ZOO Brno Vaňáč.

Video
Video se připravuje ...

Netradiční vítání jara v brněnské ZOO: Smrtku děti ukamenovaly papírovými koulemi. mm

Spiderman a vláček

Do ZOO proudily stovky lidí oblečení jen v krátkých rukávech vzhledem nadprůměrným teplotám na konci března. „Je krásně teplo, tak jsme tu už od rána. Poslechli jsme si hudební vystoupení. Dcera si nechala namalovat spidermana na obličej. Soutěžila i na vědomostní stezce,“ vypočítává jedna z návštěvnic Hana Krátká.

Letos poprvé vyjel speciální vláček. V areálu ZOO Brno převáží především malé návštěvníky, kteří by nevyšlapali prudký kopec. „Nechyběly ani speciální komentovaná setkání u levhartů cejlonských, surikat a jespáků bojovných. Samci těchto ptáků, když tokají, vypadají opravdu divoce, bojovně,“ usmívá se mluvčí.

Vlastní odznáček se lvem

Zajímavostí byla možnost obarvit sádrový odlitek či si vyrobit odznáček s obrázkem nějakého zvířete ze ZOO, kupříkladu lva. „Pro děti byly během dne k dispozici hned tři dílničky. Ta první se uskutečnila v Exotáriu a všichni zájemci si zde mohli vytvořit odznak s vlastním motivem," přiblížil organizátor Richard Horák.

Fotogalerie
13 fotografií