Víno pochází z vyhlášené vinice Klínky ve Vracově. „Neuvěřitelné se stalo skutkem. Vítej, zlatý dvoj hattricku!,“ radovali se bzenečtí vinaři. Ocenění pro nejlepší tuzemské víno roku totiž získali již pošesté!

Vítězné víno chutná po kandovaných pomerančích

Největší soutěže vín v České republice se letos zúčastnilo 2196 českých a moravských vín. Bzenecké bílé rulandské vyhodnotila odborná porota jako absolutního vítěze v konkurenci 400 finalistů.

„Naše rulanda má barvu lipového květu se zelenkavými odlesky. Ve vůni najdeme zralé žluté ovoce a citrusy. Chuť je příjemně šťavnatá, plná, s živou kyselinkou a na patře doprovázená dochutí kandovaných pomerančů,“ okomentoval šampiona Bořek Svoboda z vítězného vinařství.

K ochutnání v únoru

Devatenáctiletá tradice, počet přihlášených vzorků, unikátní trojkolový systém hodnocení, pečlivý výběr proškolených degustátorů a profesionální chemické analýzy hodnocených vín pasovaly Salon vín na nejprestižnější soutěž v České republice.

„Hodnocení v superkomisi bylo velmi vyrovnané, rozdíl mezi prvním a druhým vínem byla pouze jedna desetina bodu,“ přiznal Pavel Krška, ředitel Národního vinařského centra ve Valticích, které soutěž organizuje.

Veřejnost bude moci šampiona spolu se stovkou nejlepších tuzemských vín poprvé ochutnat 1. února při slavnostním vyhlášení vítězů na zámku ve Valticích.

VIDEO: Herečka Lucie Benešová je velká milovnice vína.

Video
Video se připravuje ...

Lucie Benešová je velká milovnice vína Adam Balažovič