Po měsících strávených ve studiu přišla na svět kolekce třinácti písní v podání Kollera, Kodyma, Dvořáka a PBCH, tedy nejklasičtější sestavy. „Je to stará dobrá klasická Lucie, která sem tam vystrkuje růžky z přítomnosti do budoucnosti. Ten název EvoLucie vlastně hodně sedí,“ říká o novém albu Robert Kodym, který se postaral o většinu textů.

V Brně dva vyprodané koncerty

Skladbami na desku přispěli všichni členové, „Nikdy jsme nedrželi jenom jeden styl. Koneckonců jsme ze střední Evropy, tady je vlivů spousta,“ říká David Koller, který zná Brno jako své boty. Bydlí totiž v nedalekém Mikulově.

Brno si užilo koncerty hned dva a oba byly vyprodány. Kapela publikum v Brně uvítala nejen 17. listopadu, ale i následující den odkazem na výročí a komunistickou stranu. „Dneska je osmnáctýho, ale stejně bychom mohli komouše poslat do pr...!“ zaznělo z pódia a následoval obrovský potlesk publika, které čítalo asi sedm tisíc hlav.

Video
Video se připravuje ...

Legendární kapela Lucie koncertovala v Brně v rámci tour k nové desce EvoLucie. Markéta Malá

Takhle tě mám rád a Sex tři zlidoví

První „tutovka“ Šrouby do hlavy měla obrovský ohlas, stejně jako další známé hity, například Pohyby. Song Panic zpívala celá bývalá Hala Rondo (dnes DRFG Arena), kde se oba koncerty v Brně konaly. „Líbí se mi nové pecky Takhle tě mám rád a Sex tři. Myslím, že zlidoví,“ radovala se Kamila Rousková. 

Z nového alba zaznělo pět písní. Brno bylo po Ostravě druhou zastávkou kapely Lucie. Tři koncerty se konají v Praze – seskupení bude hrát od čtvrtka 22. listopadu do soboty 24. listopadu v O2 areně. Pak se přesouvá na Slovensko, kde vystoupí v Bratislavě a Košicích. Poslední listopadový den turné končí.