Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Odměna za vysvědčení v Brně: ZOO za desetikorunu, hvězdárna i cirkus zdarma

/
  • V pátek 29. června navštíví Hvězdárnu Brno zcela zdarma školáci, kteří excelovali v matematice a fyzice.
    29. června 2018 ● 10:44

    Jaké akce se konají v Brně na oslavu konce školního roku? Kde všude děti, případně i dospělí, dostanou slevu v pátek a o víkendu? Anebo kam jít zcela zdarma?

  • 1.

    Napínavé dobrodružství s dinosaury zdarma

    V pátek 29. června navštíví Hvězdárnu Brno zcela zdarma školáci, kteří excelovali v matematice a fyzice. „Stačí ukázat vysvědčení a mít jedničku v jednom z těchto předmětů,“ upřesňuje vedoucí programového oddělení Zuzana Kuljovská.

    Hvězdárna nabízí v pátek pět různých pořadů, mezi nimi i Soumrak dinosaurů. „Těší se mezi dětmi velké oblibě, v pátek jsme tento pořad zařadili hned dvakrát. Je vhodný pro děti od šesti let a trvá hodinu,“ říká vedoucí programového oddělení.

    Dobrodružství ve světě dinosaurů je napínavé pro malé i velké diváky. „Budeme utíkat před stádem Argentinosaurů, prolétneme se s největším létajícím tvorem, který kdy žil na naší planetě. Jaké to je usnout a probudit se v pravěku? Přesvědčíte se sami,“ tvrdí Kuljovská.

    V brněnské hvězdárně stačí ukázat vysvědčení a mít jedničku z matematiky anebo fyziky a vstup je zdarma.
    Autor: Markéta Malá

  • 2.

    Vstup do ZOO Brno za symbolickou desetikačku

    Vstup do ZOO Brno bude pro děti, které mají na vysvědčení vyznamenání, jen za deset korun. „Akci pořádáme každým rokem, obvykle přijdou stovky dětí. Zajímavé je, že tento den je častěji doprovází prarodiče než rodiče,“ říká tiskový mluvčí ZOO Brno Michal Vaňáč.

    V pátek 29. června proběhne v ZOO Brno pět komentovaných speciálních krmení. „Zaujme určitě krmení medvídka kynkažu, který díky svému chápavému ocasu může poskakovat z větve na větev jako opice,“ říká mluvčí.

    V pátek 29. června proběhne v ZOO Brno pět komentovaných speciálních krmení.
    Autor: Markéta Malá

  • 3.

    V 5D kině dostanou slevu i dospělí

    V unikátním 5D kině, v němž se sedačky pohybují, fouká vítr nebo stříká voda, nebudou oceněny jen děti. I dospělí budou mít v sobotu 30. června zlevněné vstupné 65 korun. „U nás oslavuje každý,“ usmívá se manažerka Iva Pisarská.

    Kino se v Brně nachází na dvou místech – v Letmu u Hlavního nádraží a v Nákupním centru v Králově Poli. Zvýhodněni nebudou jen jedničkáři. „Kdo chce navštívit film, vysvědčení ukazovat nemusí, známky pro nás nejsou důležité. I snaha se cení,“ říká Pisarská.

    V unikátním 5D kině, v němž se sedačky pohybují, fouká vítr nebo stříká voda, nebudou oceněny jen děti.
    Autor: Markéta Malá

  • 4.

    Žonglování a dárky v KrPoli

    Centrum Královo Pole kromě slevy v 5D kině připravilo v pátek 29. června zábavné odpoledne. „Děti dostanou za vysvědčení dárek, ten není podmíněn výsledkem, bude odměněno prvních dvě stě dětí,“ říká manažerka Edita Smělíková.

    Odměňování za vysvědčení se koná v Králově Poli poprvé. „Je domluveno vystoupení klauna z cirkusu Berousek, který bude například žonglovat,“ prozrazuje Smělíková a dodává, že akce se koná od 14. do 18. hodiny.

    Naučte se žonglovat.
    Autor: ČTK

  • 5.

    Freestylová show s netradičními disciplínami

    Dárky se budou rozdávat i v centru Olympia. „Máme je rozděleny podle věku a podle pohlaví. Jedná se především o praktické věci jako pláštěnka, batůžek, sluchátka, omalovánky,“ říká manažer Tomáš Knopp.

    Vysvědčení se bude oslavovat netradičně – freestylovou show. Na programu jsou kola, koloběžky i fotbal. „Zájemci si budou moci každou disciplínu vyzkoušet nebo se naučit nové triky od profesionálů,“ říká Knopp.

    Součástí programu budou i méně známé disciplíny jako freerunning nebo fotbag. Freerunning je akrobatický sport, jehož cílem je hladce a plynule překonat překážku. Fotbag se hraje s balonkem naplněným obilím nebo pískem, a ten je nutné udržet kopáním ve vzduchu.

    Freestyl
    Autor: Blesk - Martin Sekanina

     

Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy