„Sportovně-cestovní motorka umí i s kufry tři sta kilometrů za hodinu,“ popsala prvořadou výstavní atrakci manažerka Motosalonu Dita Brančíková.

Na Motosalonu na brněnském výstavišti budou od 8. do 11. března k vidění i další »pecky«. Například legendární pionýr na elektrický pohon. „V Brně bude mít světovou premiéru,“ zdůraznila Brančíková.

Prototyp e-pionýra je vybavený českým patentem, původně leteckým motorem od společnosti Emerze elektro, u kterého byl snížený výkon na 6 kW. I tak s ním ale stroj dosáhne rychlosti okolo 100 km/h.

„Dojezd elektromotocyklu vybaveného lithiovou baterií 49 Ah se pohybuje okolo osmdesáti až sta kilometrů,“ vylíčil Pavel Brída z opavské firmy Motoscoot. Podobu novinky firma tají, veřejnost uvidí stroj poprvé na vlastní oči ve čtvrtek!

21 harleyů i Ducati s výkonem 214 koní

K vidění bude v Brně i řada dalších unikátů. Ducati vystaví v premiéře svou revoluční novinku – čtyřválcový motor V4 koncepce, který má přímou návaznost na speciál z MotoGP. K vidění bude verze S s elektronicky nastavitelným podvozkem a výkonem 214 koní!

Prémiová německá značka BMW vsadila hlavně na dva »všeuměly« s označením F 750/F 850 GS. Lehké a univerzální motorky bodují podle expertů nejen na silnici, ale i v lehkém terénu.

 

Harley-Davidson představí v Brně 21 nejnovějších modelů, včetně luxusní novinky Sport Glide s monumentálním zdvihovým objemem motoru 1745 kubických centimetrů. Americká legenda ale bude v Brně žít i »přestavbami«, které ukáže při doprovodném programu Battle of Kings 2018.

Největší japonský výrobce Honda přivezl na Motosalon řadu novinek, ale tím nejobdivovanějším motocyklem má být nová Honda GL 1800 Gold Wing. Podle výrobce je spojením luxusu, pohodlí a síly. Motorka využívá silného šestiválcového motoru.

Kawasaki se v Brně pochlubí novým modelem s označením Ninja H2 SX. Na trhu je unikátní nejen tím, že do světa motorek přináší technologii přeplňování kompresorem, ale také skutečností, že jako jeden z prvních sériových strojů nabídne maximální rychlost přes 300 km/h.

Retro vlna i tříkolová budoucnost

Retro je v kurzu a když britská legenda Triumph přivedla na trh model s názvem Bonneville Bobber, doslova se po něm ve světových showroomech zaprášilo. Brno se ovšem může těšit na představení novinky Bobber Black, která sází na ještě ultimativnější vzhled, ale také na řadu technických novinek.

Na výstavišti budou ovšem k vidění i rarity. „Motorky s klasickou sajdkárou se totiž dnes už tak často nevidí,“ poznamenala Brančíková. Na Motosalonu je vystaví značka Ural.

Budoucnost motocyklů ovšem nemusí mít nutně jen dvě kola. Japonský gigant Yamaha představí v české premiéře stroj Niken, revoluční novinku v podobě tříkolky s velkým tříválcovým motorem. „Jednou z neuvěřitelných hodnot, které tento stroj avizuje, je například to, že zatáčky bude umět projíždět s až neuvěřitelným pětačtyřicetistupňovým náklonem,“ zve motorkáře k prohlídce Brančíková.

Fotogalerie
17 fotografií