„Bohužel máme letos hodně zraněných sportovců. Sáblíková se potýká s problémy se zády. Koukalová bohužel nepojede na olympiádu vůbec. Doufám, že přesto letos získáme alespoň šest medailí,“ vypočítával Oldřich Svojanovský, který spolu s bratrem Pavlem získal na veslařské dvojce s kormidelníkem v roce 1972 olympijské stříbro a bronz. Od roku 2004 je předsedou Českého klubu olympioniků.

Trojskokanka Šárka Kašpárková se může pochlubit bronzovou medailí z olympiády v Atlantě (1996). „V zimních sportech ale nejsem tak dobrá. Na druhou stranu ráda fandím, třeba našim hokejistům. Nerada bych říkala konkrétní číslo, ale doufám, že medailí bude co nejvíce,“ řekla Kašpárková, která v současné době pracuje v projektu Českého olympijského výboru zaměřeného na děti a má na starosti moravské školy.

Šárka Kašpárková spolu se svým partnerem ze StarDance Janem Tománkem ples moderovali. „Jsem typický extrovert, takže mě to na scéně baví nejen při tanci,“ tvrdí Tománek a prozradil, jak se vlastně stal tanečníkem.

„Začal jsem pozdě, až v patnácti letech. Byl jsem fotbalista, čili sport mě vždy provázel. K tanci mě tehdy přivedla dívka, o kterou jsem měl zájem,“ svěřil se.

Video
Video se připravuje ...

Na plese olympioniků zatančili mistři republiky ve standardních tancích David Odstrčil a Tara Bohak. Markéta Malá

Zvláštním způsobem se k tanci dostal také vítěz jedné řady StarDance herec Roman Vojtek, který se svou přítelkyní Petrou na plese zazpívali.

„Studoval jsem na soustružníka a této profesi jsem se pár měsíců i věnoval. Pak jsem pochopil, že to pro mě není pravé zaměstnání, a nakonec jsem byl přijat na brněnskou JAMU,“ tvrdí Vojtek.

Fotogalerie
11 fotografií