Aby posunul světový rekord, musí Kareš zvládnout neuvěřitelných 232 shybů. Jak dlouho bude namakaný atlet bojovat s gravitací, úchopem a ubývajícími silami? „Záleží na počasí, ale když vše vyjde, mohl by to dát zhruba za čtyřicet minut,“ řekl Blesku spoluorganizátor seriálu Czech League Streetworkout.cz. Libor Kalous.

Výjimečný den, výjimečný výkon!

Padne tedy v Brně světový rekord, aniž by Kareš slezl z hrazdy? „Nevím, jestli rekord ohrozím, ale to je fuk, určitě to nevzdám. Bolest je jen mýtus. Kdokoli u toho na mě může mluvit a ptát se, bavit, cokoliv,“ vzkazuje Kareš. On sám prý nepotřebuje k rekordům hrobové ticho, jde o sport, zábavu. To je také jeden z důvodů, proč můžete přijít v sobotu 22. dubna na náměstí Svobody.

Zacvičit si může každý

Závody sets and reps tam odstartují v 10:00, k tomu v Brně navíc přibude i free style. Během dne se na »Svoboďáku« uskuteční také cvičební battle ve free stylu, který proběhne na speciální konstrukci. Sets and reps se pojedou v kleci, které sloužil jako vzor oktagon z bojových umění MMA. Jan Kareš, který začne se shyby hodinu po poledni, bude mít svoji vlastní hrazdu. Ovšem pozor! Pořadatelé postaví i konstrukci pro diváky. „Přijít a zacvičit si nebo zazávodit může opravdu každý,“ řekl Kalous.

Kdo je Jan Kareš?

Říká o sobě, že je skoro jako kočka. Osmkrát unikl jen o vlásek smrti, ale nikdy mu to nezabránilo v touze stále se zlepšovat. Český král shybů, vášnivý horolezec, trenér a šéf dvou pražských fitness center je živým důkazem, že i obyčejný člověk může dokázat velké věci.



Program
10:00–11:00 Registrace závodníků
11:00–12:00 První kola Czech League Streetworkout.cz
12:00–13:00 První kola free style
13:00–14:00 Jan Kareš na hrazdě. Padne světový rekord?
14:00–15:30 Finálová kola Czech League Streetworkout.cz a free style
15:30–16:00 Karešova kardio zabijačka pro všechny
16:30 Vyhlášení vítězů
20:00 After party – Bar Terraza
Fotogalerie
3 fotografie