Projekce nakonec měla tragikomické vyústění. Na film přišlo pouhých 44 diváků. Dobrou zprávou je, že se promítání obešlo bez výtržností. Pršelo, chuligáni zřejmě proto zůstali doma. Za plotem kluziště se sešli pouze tři, po pár minutách zmizeli do hospody.

Náměstek brněnského primátora Matěj Hollan (Žít Brno) řekl, že zlu se nesmí ustupovat. „Zrušení projekce v Praze byla chyba. Jsem rád, že jsem mohl nabídnout řešení,“ prohlásil Hollan. Uvedení filmu menšinového žánru na hokejovém kluzišti odůvodnil „vyšším komfortem pro diváky“.

Promítalo se na stadionu

Hollanův nápad zkritizovala část veřejnosti. Hlavně kvůli třaskavému prostředí bývalého fotbalového stadionu. Proti se postavil i současný nájemce Petr Švancara. „Nechci, aby se Lužánky staly politickým kolbištěm,“ řekl. Proti se vymezilo i tvrdé jádro příznivců fotbalové Zbrojovky. Brno má podle nich dostatek volných sálů k důstojné projekci filmů.

Víte, že: Samotný film pojednává o romském klubu, proti kterému odmítali svého času na Děčínsku nastupovat soupeři. Režisér film koncipoval jako dokument s komediálními prvky.

Fotogalerie
5 fotografií