Vídeň je na brněnské radnici opět v kurzu. „Usilujeme o rychlejší, pohodlnější a především přímé vlakové spojení mezi Brnem a vídeňským letištěm,“ řekla primátorka Brna Markéta Vaňková (44, ODS).

Bez přestupu

Brnu jde zejména o to, aby vlak z Brna přijel až na letiště bez nutnosti přestupu. „Cílem je zajištění přímého vlakového spojení mezi jihomoravskou metropolí a letištěm za jeden a půl hodiny,“ upřesnil radní pro dopravu Petr Kratochvíl (53, ODS).

Magistrát k tomuto bodu přistupuje vážně. „Po úvodním jednání následovalo setkání s vedením vídeňského letiště a s představiteli Rakouských spolkových drah, na které navázala diskuse se zástupci Ministerstva dopravy ČR a Českých drah,“ upřesnil Kratochvíl.



Vídeň si jako vzor berou tradičně i pořadatelé nejhonosnějšího bálu České republiky – Plesu jako Brno. „Úroveň našeho plesu rok od roku roste, troufáme si tvrdit, že Brno pomalu ale jistě dohání Vídeň,“ uvedl již několikrát v posledních letech jeho organizátor Tomáš Pakosta.

VIDEO: V Brně přistává čím dál méně leteckých spojů. Hybnou silou jsou charterové lety zajištěné cestovními kancelářemi v letní sezóně.
Video
Video se připravuje ...

Brněnské letiště je využívané hlavně v letním období, kdy jej využívají turisté k cestám za vysněnou dovolenou. Takto vypadá přistání v Brně. Hynek Zdeněk

Fotogalerie
5 fotografií