Na velkém městském okruhu už se několik dnů jezdí bez omezení na ulici Otakara Ševčíka. A co víc, od neděle 1. září automobily znovu zaplní Husovické tunely. 

Směr od Pisárek do Bystrce je dál uzavřený

Kvůli odvolání proti umístění protihlukových stěn se však otevře jen polovina mostu na mimoúrovňové křižovatce Kníničská. Motoristé tak projedou od Bystrce do Královopolských tunelů, naopak směr od Pisárek do Bystrce zatím zůstává zapovězený. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) předpokládá prodloužení stavby v řádu týdnů.

Už v sobotu 31. srpna stavbaři otevřou opravený a na čtyři pruhy rozšířený Dornych, souběžně dojde k uzavření vedlejší ulice Plotní. Jelikož však otevřená ulice má větší kapacitu, doprava bude snad plynulejší. Průjezd po ulici Zvonařka však zůstane prozatím jen ve třech pruzích místo čtyř.

Zprůjezdní Cejl až k Vranovské

Skončí také prázdninová uzavírka Cejlu, kudy neprojely auta ani tramvaje. Motoristé se tak dostanou až ke křižovatce s Vranovskou ulicí, tramvaje znovu zamíří k zastávce Francouzská. Navazující Zábrdovický most, který nyní odděluje Židenice od Zábrdovic, přivítá dopravu až od 30. listopadu.

Zavřou Bohunickou

Do poloviny září se bude jezdit s omezením na dálnici D2 mezi třetím a desátým kilometrem ve směru na Břeclav. Do konce září se bude také stavět na dálnici D1 mezi 190. a 194. kilometrem ve směru na Prahu.

Jediná nová uzavírka, která ještě do zimy začne, se týká Bohunické ulici. Nejprve se od příštího týdne uzavře z poloviny a bude se jezdit v každém směru jedním pruhem, od poloviny října bude zavřená celá. Opravy skončí na podzim příštího roku.

VIDEO: Klasika v Brně, v centru se zbláznily semafory.

Video
Video se připravuje ...

V Brně se zbláznily semafory Čtenář Blesk.cz

Fotogalerie
8 fotografií