V kontextu s brexitem a také tím, co se v současnosti děje v leteckém byznysu, není krach BMI regional nic ojedinělého. Krajská rada na to bude reagovat tím, že v pondělí 25. února vyhlásí výběrové řízení na linku Brno – Mnichov,“ uvedl hejtman.

Podle Šimka pak bude běžet šedesátidenní lhůta na možné přihlášení zájemců. „Určitý zájem leteckých společností jsem již zaznamenal, takže jsem v tomto lehkým optimistou. Když půjde vše dobře, tak od září by se mohlo v této lince pokračovat opět v závazku veřejné služby,“ dodal jihomoravský hejtman.

Linka Brno-Mnichov začala létat v roce 2015. Od 1. května 2018 se počty spojů rozšířily na dva denně v každém směru od pondělí do pátku, v neděli byl jeden pár spojů.

Spoj do Mnichova využívalo zhruba 2200 lidí měsíčně. Loni 2018 zaplatil Jihomoravský kraj za provozování linky společnosti BMI regional téměř 22 milionů korun.

VIDEO: Brněnské letiště zažívá největší nápor cestujících v letní sezóně, kdy ho zákazníci využívají k dopravě do letovisk. Takto vypadá přistání na brněnském letišti.

Video
Video se připravuje ...

Brněnské letiště je využívané hlavně v letním období, kdy jej využívají turisté k cestám za vysněnou dovolenou. Takto vypadá přistání v Brně. Hynek Zdeněk