Obchvat by měl začít na křižovatce Kohoutovické ulice s odbočkou k Vrboveckému mlýnu a skončit na křižovatce ulic Hostislavova a Chrpova.

Komunikace by měla být 8,5 metru široká a vedla by po pozemcích města, kvůli jejímu rozšíření o další tři metry kvůli svahu bude městská část jednat se soukromými majiteli pozemků o jejich odkoupení.

Pokud nebude problém a chtěli by to odprodat za rozumný peníz městu, ještě letos bychom mohli zahájit projekty pro územní rozhodnutí. Bez pozemků projekt řešit nebudeme, protože kdybychom se s lidmi dohadovali roky, zestárl by,“ řekl žebětínský starosta Vít Beran.

Městskou částí podle něj projíždělo dříve po Kohoutovické a Hostislavově ulici asi 1000 aut denně, ale po rozšíření sídliště Kamechy je to nyní až o 5 000 aut více. „Naším cílem je dostat lidi z Kamechů ke Staré dálnici a dále do města,“ dodal Beran. Peníze na obchvat chce získat Žebětín od města. Záměr projedná rada města. Městská část Žebětín leží na západě Brna nedaleko Masarykova okruhu. Má 4500 obyvatel a roční rozpočet 22 milionů korun.

VIDEO: Řidiče nebavilo čekání v koloně, vzal to přes pole.