„Neváhala a na záměr zoufalé ženy, která podle příspěvku spolykala velké množství prášků, upozornila policisty,“ řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Rázem začal boj s časem. Do pátrání se kromě jihomoravských policistů zapojili i jejich kolegové z Prahy a Liberce. Na sociálních sítích spolu s oznamovatelkou postupně získávali informace, které vyhodnocovali a ověřovali.

Objevili ji v Liberci

Hlídky kontaktovaly elektronicky, telefonicky i v terénu řadu lidí. Od nich získané poznatky je přivedly až do Liberce. Záchranná operace skončila úspěchem.

„Tamní policisté pak před půlnocí našli v jednom z bytů ženu, která měla kolem sebe prázdná obaly od léků a jen obtížně komunikovala. Poskytli jí první pomoc a následně předali přivolaným záchranářům,“ shrnul mluvčí.

Nešťastnice skončila v péči zdravotníků na specializovaném pracovišti liberecké nemocnice. Podle posledních zpráv je mimo ohrožení života.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí: 116 111. Služba je poskytována nonstop a zdarma.

VIDEO: Policista rozmluvil v Brně mladíkovi skok z mrakodrapu

Video
Video se připravuje ...

Policista rozmluvil v Brně mladíkovi skok z mrakodrapu Policie ČR