Podle znalců je muž pedofil, který byl v minulosti za útok na dítě již trestaný. Podstoupil léčení a byl tlumen hormonální léčbou. „Obžalovaný volal do školky s tím, že je strejda a má vyzvednout nezletilého. Pak se vydával za matku dítěte a opakovaně žádal předání dítěte,“ popsala událost serveru novinky.cz žalobkyně Zuzana Zámoravcová.

Když přišel do zařízení, důrazně se dožadoval vydání chlapce. „Měl přitom předem pojatý záměr, že chlapce odvede domů a bude se sexuálně uspokojovat při jeho osahávání,“ dodala žalobkyně. Učitelky zůstaly naštěstí neoblomné a odmítly dítě předat.

Obžalovaný: Bral jsem ho jako kamaráda

Muž v soudní síni přiznal první část obžaloby, odmítl ale, že by s hochem měl nekalé úmysly. „Nic jsem neplánoval, chtěl jsem ho jen vidět, bral jsem ho jako kamaráda. Neměl jsem na něj žádné choutky,“ dušoval se.

Jeho rodiče tvrdili, že neměl v úmyslu nikomu ublížit. „Není pedofil, má jen omezenou mysl. Bude se dívat, ale nic neudělá. Je po chemické kastraci, má prášky, injekce. To předchozí odsouzení beru jako nesmysl,“ dodala matka.

Znalkyně: Zabezpečovací detenci!

Soudní znalkyně a primářka sexuologického oddělení FN Brno Petra Sejbalová však upozornila, že muž má za sebou ústavní i ambulantní léčení.

„I přes hormonální tlumení byla snaha o setkání s tím chlapcem velice intenzivní. On své setkávání s dětmi nepovažuje za nebezpečné,“ konstatovala znalkyně.

Soudu navrhla, aby rozhodl o umístění muže do zabezpečovací detence. Za znásilnění ve stádiu pokusu a únos dítěte hrozí pedofilovi až 12 let v base.

VIDEO: Sexuální deviant chtěl v centru Brna po ženě sex

Video
Video se připravuje ...

Sexualní deviant chtěl sex po ženě v centru Brna na rušné ulici. Policie ČR