„Já teďka jedu na D1 z Brna na Prahu a na 181. kilometru jede cyklista a má tašku na řídítkách,“ popsal šokující výjev na tísňové lince 158 jeden z šoférů.

Na kilometru 178 policisté jízdu hazardéra ukončili a doprovodili na sjezd. Tam se ale nestačili divit. Zjistili, že podmíněně propuštěný muž z vězení na Vysočině, měl jako nežádoucí osoba za povinnost do 48 hodin vycestovat z České republiky. Předtím si měl ale zařídit nové cestovní doklady na pražské ambasádě.

Video
Video se připravuje ...

Cizinec propuštěný z vězení ujížděl na kradeném kole po D1 na Prahu Policie ČR

„Jenomže peníze, které dostal po propuštění na cestu do hlavního města, během několikadenního putování po jižní Moravě utratil,“ řekl policejní mluvčí Petr Vala.

Muž z jihovýchodní Evropy se nakonec vloupal do rodinného domu na Blanensku, kde si na cestu pořídit elektrické kolo. Následující den i bez akumulátoru dojel až na dálnici, po které chtěl pokračovat v jízdě do Prahy.

„Nakonec ale znovu skončil ve vězení, kam ho ve zkráceném přípravném řízení za trestné činy krádež a porušování domovní svobody na osmnáct měsíců nepodmíněně poslal blanenský soud,“ shrnul mluvčí. 

Fotogalerie
5 fotografií