Řidič škodovky v silném provozu kličkoval, málem trefil sloup i trolejbus v protisměru. „Asi je ožralej, nebo zfetovanej, protože furt jezdí zleva doprava. Teď jede zase do protisměru,“ popisoval svědek.

Video
Video se připravuje ...

Pozorný svědek navedl v Brně hlídku na opilého šoféra Policie ČR

V Ponětovicích u závor zastavil oba aktéry projíždějící vlak. Vzápětí už sledovanou škodovku dostihla policejní hlídka. „Dechová zkouška následně skutečně potvrdila, že kontrolovaný muž (41) usedl za volant doslova zpitý pod obraz. Naměřeno mu bylo přes dvě a půl promile alkoholu v dechu,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Viníkovo auto skončilo na záchytném parkovišti. Jeho majitele čekají nepříjemnosti. Musí počítat s trestním stíháním kvůli ohrožení pod vlivem návykové látky. „V případě uznání viny může být potrestán odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti,“ dodal mluvčí.

Pod vlivem jel na benzinku

Jiné policejní hlídce zůstal rozum stát také nad vysvětlením opilého řidiče, kterého zastavila o půl druhé v noci v centru Slavkova u Brna. Nadýchal 1,73 promile. Hlídce přiznal, že po návštěvě místní restaurace, kde vypil několik piv, mu natolik vyhládlo, že si jednoduše musel zajet koupit něco k snědku.

Na pumpu, kam měl pro večeři namířeno, to bylo jen pár stovek metrů, přesto tam vyrazil autem. Také jemu hrozí trestní stíhání, pokuta a zákaz řízení.

Fotogalerie
6 fotografií