S muži zákona za zády si počínal noční jezdec velmi nebezpečně. Některé křižovatky projížděl na červenou a zatáčky bral smykem. Veškerá snaha zmizet policistům z dohledu ale byla stejně marná. Jakmile totiž odbočil do brněnských Obřan, měl už v patách několik policejních hlídek.

Konečná na chodníku

„Zakrátko ujíždění skončilo poblíž zastávky Babická u tramvajové smyčky, kdy muž ve vysoké rychlosti nezvládl řízení a najel se čtyřkolkou na chodník. Při tomto nečekaném manévru mu zhasl motor, čehož pohotově využili policisté, kteří startujícího šoféra zpacifikovali,“ popsal konec honičky policejní mluvčí Petr Vala.

Video
Video se připravuje ...

Recidivista se čtyřkolkou marně ujížděl v Brně policistům Policie ČR

.

Brzy bylo jasné, že hazardér neměl za řídítky co pohledávat. „Měl pozitivní test na drogy, zákaz řízení až do roku 2025 a na stroji měl umístěnou cizí registrační značku. Tu vyměnil po jiném ujíždění, aby zmátl policisty,“ uvedl mluvčí.

Jezdci hrozí dva roky v base

Čtyřkolka skončila na záchytném parkovišti. Muž pro skončil na služebně, kde mu bylo sděleno podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Fotogalerie
5 fotografií