Nejčerstvější nehoda uzavřela dálnici mezi 168. a 178. kilometrem kvůli nehodě nákladního auta a dodávky. Mladý řidič dodávky zezadu narazil do nákladního auta, naštěstí utrpěl jen lehčí zranění.

„Policisté dopravu odklánějí na souběžnou silnici druhé třídy na exitu 168, na dálnici je možné se vrátit v Ostrovačicích,“ uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Dopravu se zde podařilo obnovit zhruba ve 12:45 hodin, kolony se ale budou rozjíždět jen pozvolna.

Mrtvý na Vysočině

Takřka stejná nehoda zablokovala »dé jedničku“ už na mezi 162. a 168 za Velkou Bíteší na Žďársku. I zde řidič dodávky narazil do náklaďáku.

„Utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl. Před místem nehody se tvoří kolona, aktuálně zhruba čtyři kilometry," uvedla mluvčí policie Dana Čírktová. Také tady je už provoz obnovený.

Zraněný motorkář

Smolný den odstartoval už před půl sedmou ráno motorkář, který se srazil na dálnici ještě v Brně směrem na Vyškov. Dálnice tu byla zcela uzavřena asi půl hodiny, plný provoz ale obnovily až kolem osmé ráno. V kolonách stály stovky aut.

„V péči jsme měli motorkáře s těžkým poraněním. Po ošetření jsme jej převezli na urgent Fakultní nemocnice Brno. Nikdo další zraněný nebyl,“ řekla mluvčí záchranky Michaela Bothová.

VIDEO: Nehoda dvou autobusů zablokovala v červenci na sedm hodin dálnici D2 u Brna.

Video
Video se připravuje ...

Nehoda dvou autobusů zablokovala na sedm hodin dálnici D2 u Brna. Policie ČR