Při prudkém požáru opuštěné barabizny na Rumišti se vesměs velmi vážně zranilo sedm lidí. Hrdinství osvědčil pracovník vedlejšího servisu, který pomohl zachránit dva lidi uvězněné za zamřížovaným oknem baráku. „Při našem příjezdu jeden z těchto lidí už byl venku, druhého pak držel za ruku do doby, než dorazila pomoc,“ řekl mluvčí hasičů Filip Venclovský.

Pravděpodobně bezdomovcům zachránil životy, následky byly přesto vážné. „Jedna žena utrpěla těžké popáleniny, zaintubovanou jsme ji převezli na Popáleninové centrum FN Brno,“ řekla Blesku záchranářka Michaela Bothová.

Dalších šest mužů, z nich dva policisté a jeden hasič, leží zranění v jiných nemocnicích. Popálený civilista, zřejmě bezdomovec, je na urgentním příjmu v Bohunicích, jeho kamarád, který se nadýchal zplodin, leží ve Fakultní nemocnici u sv. Anny.

Do Vojenské nemocnice převezly sanity dva zraněné policisty, kteří se při zákroku nadýchali kouře. Třetího zraněného policistu a jednoho hasiče pak lékaři ošetřili na místě. Z pohledu zdravotníků šlo o mimořádnou událost I. stupně. „Operační středisko vyslalo na místo celkem sedm vozidel, včetně velkokapacitní sanitky,“ řekla Bothová. Příčinu požáru vyšetřují policisté spolu s hasiči.

Video
Video se připravuje ...

Požár galvanovny ve Ždánicích na Hodonínsku HZS JMK

Fotogalerie
7 fotografií