„Krátce před půl jednou jsme dostali oznámení o pádu tří osob do propasti Macocha. Zjišťujeme okolnosti neštěstí. Šlo o jednu dospělou a dvě nezletilé osoby. Motiv události tušíme, ale v tuto chvíli je stále předmětem vyšetřování,“ potvrdil zásah mluvčí policie Pavel Šváb. Podle informací serveru iDnes.cz byly dětem dva a čtyři roky, matce kolem třiceti.

Informací je vzhledem k citlivosti události velmi málo. „Vyslali jsme dva lékařské týmy a vrtulník. Nebylo už komu pomoci,“ uvedla mluvčí záchranky Michaela Bothová.

Na místě zůstal kočárek i auto

Podle reportéra Blesk.cz, který byl na místě, žena skočila z volně přístupného Horního můstku. Ten je celý obehnaný páskou a hlídkuje tu policista. Na nedalekém parkovišti zůstalo také opuštěné auto s registrační známkou Moravskoslezského kraje. To policisté zapečetili.

Video
Video se připravuje ...

Policejní mluvčí Pavel Šváb k tragédii na Macoše TV Blesk Zdeněk Matyáš

Tragická událost se odehrála na dohled od chaty Macocha. V té chvíli bylo uvnitř několik hostů, další se zdržovali u nedalekých stánků. „Co vím, paní tady nechala kočárek a šla na můstek. Je to hrozné,“ svěřila se jedna z návštěvnic.

Svědky neštěstí se stal i personál blízké restaurace, který se situaci prý snažil zabránit. „Žena seděla s dětmi asi půl hodiny před stánkem, kde prodávám. Z kočárku vyndala malé dítě a chovala ho,“ řekla Deníku svědkyně. Podle ní byly obě děti holčičky. „Později jsem od horního můstku zpovzdálí slyšela hodně silný dětský pláč a křik. Pak vyběhl číšník a ještě někdo. Křičel: Paní, nedělejte to, nedělejte to! A pak zazněl další výkřik,“ popsala hrůzné chvíle.

Policejní páska kolem vstupu na vyhlídku řadu odpoledních návštěvníků překvapila. „Teď už ani nemáme náladu tady zůstávat. Sjedeme raději dolů k Punkevním jeskyním,“ svěřil se starší pár z Brna.

Zrušené prohlídky

„Na místo jsme vyslali pět zásahových vozidel, další zásah bude záležet na pokynech policie,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

„Aktuálně je zkrácená prohlídka jeskyní i plavba po řece. Vše je předmětem policejního vyšetřování,“ uvedl Pavel Gejdoš ze Správy jeskyní ČR.

Propast Macocha

Je nejznámější propastí v oblasti Moravského krasu a součást komplexu Punkevních jeskyní. Hloubka suché části propasti je 138,8 metrů. Je největší propastí svého druhu v České republice a i ve střední Evropě. Bohužel je i častým místem sebevrahů.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

VIDEO: Mladý muž spáchal sebevraždu skokem do propasti Macocha.

Video
Video se připravuje ...

Mladý muž spáchal sebevraždu skokem do propasti Macocha TV Blesk Zdeněk Matyáš

Fotogalerie
18 fotografií