Když před nimi na křižovatce naskočila červená, objeli čekající automobil a s ledovým klidem  projeli místo v protisměru.

Záhy byla ale jejich cestu u konce, policisté oba dojeli a několik dopravních přestupků jím spočítali. „Mladík si od hlídky vykoledoval nemalou pokutu, kterou na místě okamžitě zaplatil,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Dopravní předpisy platí i pro koloběžky

Událost byla dalším důkazem, že řada cyklistů a jezdců na koloběžkách si s dopravními předpisy hlavu rozhodně nelámou. Policisté proto připomínají, že i oni musí striktně dodržovat pravidla silničního provozu stejně jako řidiči automobilů.

Video
Video se připravuje ...

Dvojice na elektrokoloběžce projela křižovatku na červenou Policie ČR

„Musí například respektovat dopravní značky a další silniční předpisy. Nesmí jezdit po chodníku. Pohybovat se mohou jen na silnici a po vyznačených stezkách. Jezdit smí jen po pravé straně komunikace a jednotlivě za sebou, nikoliv vedle sebe,“ upozornil mluvčí.

Také doporučení, aby jezdci používali ochranné přilby, je zásadní kvůli ochraně hlavy při nekontrolovatelnému pádu.

„Samozřejmostí je i přísný zákaz jízdy na kole či koloběžce pod vlivem návykové látky. Za porušení pravidel silničního provozu hrozí těmto řidičům stejné sankce jako ostatním šoférům motorových vozidel. Podle závažnosti provinění se může pokuta vyšplhat až do řádů tisíců korun,“ zdůraznil policista.

Fotogalerie
3 fotografie