Obžalovaný byl tak opilý, že ani netušil, jaká tragédie se v pokoji odehrála. Zatímco se jeho zděšená žena snažila dceři přes záchrannou službu zachránit život, sám usnul. Skončil na záchytce a poté v policejní cele.

Mohou za to nohavice

Opilému otci naměřili téměř tři promile. „Jsem kretén. Měl jsem na sobě úzké kalhoty. Nemohl jsem se z nich dostat, ztratil jsem rovnováhu a spadl. Kdybych měl širší nohavice, tak by se to nestalo,“ řekl u okresního soudu v Jihlavě.

Ten mu letos v březnu vyměřil pouhou podmínku a protialkoholní léčení ambulantní formou.

Místo podmínky do vězení

Jenže žalobce se proti trestu odvolal a Krajský soud v Brně ve čtvrtek podmínku zrušil a poslal muže nekompromisně do vězení – tři roky natvrdo a léčení!

Můj klient byl dosud bezúhonný, okamžitě se začal léčit, všeho lituje. Během jednoho dne přišel o všechny kamarády i rodinu. Pětiletého syna už rok neviděl,“ hájil Michala jeho obhájce Tomáš Havran.

Odvolací senát ale měl jasno. „Původní trest byl vzhledem k nevratným následkům události nepřiměřeně mírný,“ uzavřela soudkyně Halina Černá. Za usmrcení z nedbalosti muži přitom hrozil trest až do šesti let. Rozsudek je pravomocný.

VIDEO: Jak zemřela Terezka Čermáková (†5)? Soucit k její matce se brzy změnil v nenávist. Holčičku zalhela v opilosti.

Video
Video se připravuje ...

Jak zemřela Terezka Čermáková? Soucit k její matce se brzy změnil v nenávist Videohub