Manžel, který řídil auto, inkasoval nečekaně čtyři rány nožem mimo jiné do zad a pravé části hrudníku. Přežil jen díky rychlé lékařské pomoci. „Řekla, že zabije mne a pak i sebe. Cítil jsem, jak mi nožem míří na záda. Píchla mě i venku u auta, crčela ze mě krev,“ popsal Pavel děsivé okamžiky.  

Nic si nepamatuje

Martina, kterou obžaloba viní z plánování vraždy, si prý na nic nepamatuje. „Probrala jsem se až v policejním autě a s pouty na rukou,“ uvedla u soudu.

Muže prý chtěla naopak potrestat tím, že spáchá sebevraždu a pomstí se mu tak údajně za dlouhodobé násilí. „To měl být pro něj trest, aby si to vyčítal do konce života," řekla soudu.

Video
Video se připravuje ...

V Brně se pohádali manželé v rozvodu. Podle policie žena muže bodla! fb

Soužití obou partnerů zničily ženiny psychické problémy a tři pokusy o sebevraždu, údajně domácí násilí a také obří dluhy. Jen ženin syn prohrál jako gambler čtyři miliony! Navíc ji měl Pavel T. i s její matkou vykázat z bytu a usilovat o co nejrychlejší rozvod.

Rychlá pomoc

Krvavou scénu zachytila kamera. Pavlovi pomohl kolemjdoucí mladík. Navíc u auta zastavil lékař a poskytl vážně zraněnému první pomoc. „Mám dodnes problém s palcem na levé ruce, je tam omezená hybnost. Z boku mě propíchla až do plíce, měl jsem namále," popsal zranění poškozený.  

Obhájce ženy upozornil, že Martina se kvůli dlouhodobě zhoršující se rodinné situace ocitla ve stavu, kdy se i díky psychickým problémům dostala do stavu, kdy už se nedokázala ovládnout. „Podepsal se na ní afekt a stres ze všech těch situací. Plánovala dlouhodobě, že zabije sebe," řekl advokát. 

Nejsem vraždící monstrum

„Nemělo se to stát, ale nejsem vraždíví monstrum. Jen jsem se nedokázala vyrovnat s tím, jak se naše vztahy v posledních pěti šesti letech změnily. Snáším to špatně," svěřila se žena při závěrečném slově před vyhlášením rozsudku.

Soud jí vyměřil trest pod spodní hranicí zákonné sazby vzhledem k její dosavadní bezúhonnosti a snaze se léčit. Verdikt není pravomocný. 

Fotogalerie
13 fotografií