V pátek po 13. hodině zaparkovala řidička svůj vůz v Provazníkově ulici a v klidu si odešla. Vůz navíc odstavila v zakázaném prostoru s podélným značením, nechala jej na blikačkách, ale nezabrzdila!

Video
Video se připravuje ...

Nezabrzděné auto v Brně projelo rušnou křižovatkou Policie ČR

Prázdné auto se vzápětí vydalo samo na cestu. Na přechodu pro chodce minulo skupinku se psem a kočárkem.

Mezi popelnice

„Bez úhony vyváznul i procházející muž, který asi nebezpečí kvůli sledování mobilu, nepostřehl,“ řekl policista Pavel Šváb. Cesta auta napříč křižovatkou pokračovala a skončila jako zázrakem bez karambolu.

Auto elegantně samo zaparkovalo na protějším chodníku mezi popelnicemi. Pokud by je minulo, čekal by vůz nekontrolovaný sešup kilometr dlouhou, strmou Provazníkovou ulicí směrem dolů k Tomkovu náměstí... Protože se nikomu nic naštěstí nestalo, řidička vyvázla jen s blokovou pokutou.

Smrt studentky

Je to přitom sotva pár týdnů, kdy se v Praze odehrála naprosto stejná situace, bohužel s mnohem tragičtějším koncem. Špatně zabržděné auto taxislužby se dalo do pohybu, srazilo se s tramvají, od které se odmrštilo, a pokračovalo z kopce. Na chodníku pak přimáčklo studentku (†23) z Chile na výlohu sklenářství. Dívka, která u nás byla na výměnném pobytu, zemřela na místě.

Fotogalerie
8 fotografií