Dvojice známých ženě údajně slíbila, že vraždu nepohodlného manžela zajistí ruští nájemní zabijáci. Nikdy se to ale nestalo. Žena známým během několika let poslala stovky tisíc korun, většinou peníze z půjček a výdělky z prostituce.

„Kývla jsem na to, ale nemyslela jsem to vážně. Myslela jsem si, že je to nějaká legrace, manžela bych se zbavit nechtěla,“ řekla obžalovaná u soudu. „Zakázku“se později snažila zrušit, to jí ale známí nedovolili.

S mužem jsou nyní rozvedení, ale mají prý normální vztah, komunikují kvůli společnému dítěti.

Značné rozpory

Ženina výpověď ale zahrnovala některá rozporná či nejednoznačná tvrzení. Chvílemi připouštěla, že o přípravě vraždy se známými dlouhodobě komunikovala a posílala jim peníze. Prý slibovali, že manžel zemře cestou z práce nebo do práce a že to bude vypadat jako nehoda.

Opakovaně ale zmínila také to, že stejní známí vyhrožovali jí a jejím blízkým, proto se věnovala prostituci a odváděla jim svůj výdělek.

"Dojná kráva"

Není také vyloučeno, že dvojice známých ženu celou dobu obelhávala a podváděla, aby od ní vylákala co nejvíce peněz. Neměli přitom vůbec v úmyslu vraždu provést. Nyní v jiném řízení čelí obvinění z podvodu.

Známá obžalované Lenka D. jako svědkyně vypověděla, že jí dlužila peníze, proto začala mluvit o zločinecké "agentuře", která by mohla někoho za peníze sprovodit ze světa. „Abych z ní dluhy dostala, vymyslela jsem si tu agenturu,“ řekla.

Soudkyně Dita Řepíková se jí ptala, zda si náhodou nedržela kamarádku jako "dojnou krávu", protože od ní dlouhodobě získávala peníze. „Na jednu stranu asi ano,“ připustila.  

Ženě hrozí za přípravu vraždy se zištným motivem nejméně 15 let vězení.

VIDEO: Insta Crime Podcast: Krvavý útok na Kladensku. Navedli mě k tomu ufoni, tvrdil vrah Hero.

Video
Video se připravuje ...

Insta Crime Podcast: Krvavý útok na Kladensku. Navedli mě k tomu ufoni, tvrdil vrah Hero pdc, icp, Červený, Chebotareva