Policisté měli muže, který si mimo jiné liboval v myslivosti, v hledáčku od letošního jara. To zjistili, že se na drogovém trhu objevila surovina pocházející z Vyškovska. Vypátrat plantáž s rostlinami nebylo vůbec snadné, muž se chránil hned několika způsoby.

Video
Video se připravuje ...

Muž si ve Ždánickém lese hýčkal plantáž s marihuanou Policie ČR

„Skutečnost, že se neustále vyskytuje v lese, zakrývala jeho záliba v myslivosti a k tomu legálně nabízené služby. Navíc měl zlegalizovanou výrobu produktů z technického konopí,“ upozornil policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Bál se o úrodu, instaloval fotopasti

Ba co víc, v minulosti už trestaný majitel políčka poblíž „místa činu“ instaloval fotopasti. Největší obavy zažil ve chvíli, kdy policisté začali pátrat s pomocí letecké techniky.

Nakonec spadla klec, muže zadržela zásahová jednotky přímo při sklizni rostlin. „Na místě jich napočítali skoro padesátku a přibližně stejný počet rostlin, z nichž pěstitel postupně odřezal uzrálé paličky,“ dodal mluvčí.

Drogový kšeft za půl milionu

Při domovní prohlídce kriminalisté objevili několik kilogramů marihuany a na půdě prostor, v němž muž získanou rostlinnou hmotu sušil. Při jejím prodeji by získal nejméně půl miliónu korun. Nyní je stíhaný pro nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.

Kriminalisté navíc zjišťují, jakým způsobem se pěstitel angažoval také v obchodu s drogami.

Fotogalerie
5 fotografií