Tatínek kráčel ve večerních hodinách ulicemi na severu Brna a sledoval jízdu svého syna na kole. Ten se chtěl zřejmě před tátou vytáhnout, jak moc dobře už umí jezdit a náhle zrychlil. Zajel přitom za roh budovy. Když na místo táta přišel, zjistil, že jeho syn zmizel.


„Vytočil postupně tísňové linky 158 i 156. Tatínek se bál i kvůli chlapcově snížené schopnosti sociální interakce. Ihned tak bylo vyhlášeno pátrání. Trvalo přibližně dvacet minut,“ uvedl mluvčí strážníků Pavel Šoba.

Chlapce si všiml pozorný řidič brněnského dopravního podniku, který ho uviděl na zastávce MHD. „Ihned informoval strážníky na lince 156. Když operátoři ověřili, že odpovídá popisu, okamžitě vyrozuměli republikové policisty i tatínka. Nezraněného chlapce si s viditelnou úlevou vyzvedl,“ dodal šťastný konec Šoba.


Podobně úspěšně dopadlo i pátrání po dívence (8), která se ztratila svému dědečkovi v parku poblíž zámku v Lednici. „Policisté propátrali rozlehlý areál a přibližně po dvaceti minutách ztracenou dívku našli a předali ji dědečkovi,“ řekla mluvčí policie Petra Ledabylová.

VIDEO: Brněnští strážníci se ukázali jako zdatní pomocníci pro lidi i zvířata.
Video
Video se připravuje ...

Brněnští strážníci zachránili káčata, která spadla do kanálu. Městská policie Brno