Senior vyrazil se svou vnučkou Lindou na radotínskou cyklostezku v Praze 5. Děda vzal vnučku na kolo a těšil se, že spolu prožijí příjemný den. Rázem ale bylo všechno jinak, dívka najednou ujela pryč a ztratila se dědovi z dohledu. 

Pátrací akce

Zoufalý senior hledal vnučku přes hodinu a půl, vyčerpaný se s žádostí o pomoc rozhodl obrátit na strážníky. Muž uvedl, že dívka jela na modrém kole, na sobě měla pruhovaný svetr a naposledy ji viděl na radotínské lávce. S uvedenými informacemi se hlídka krátce před druhou hodinou dala do pátrání. 

Strážníci si na náměstí Sv. Petra a Pavla všimli o zeď kostela opřeného modrého kola a skupinky dětí. Mezi nimi byla dívka pruhovaném svetru.  „Když se jí strážníci zeptali, zda se nejmenuje Linda, zcela klidně odpověděla, že ano, že je na výletě s dědou, který ale jel děsně pomalu, a tak mu ujela,“ uvedla mluvčí městské policie Irena Seifertová. 

Lindu si následně převzala její matka a hlídka se mohla rozjet za seniorem, který byl po najetých kilometrech a prožitém stresu velmi vyčerpaný. 

Linda (7) se ztratila dědovi (74) na kole. Prý jel pomalu, tak mu ujela
Autor: Městská policie Praha