„Pachateli v případě uznání viny hrozí až roční pobyt za mřížemi,“ sdělil ve čtvrtek policejní mluvčí Petr Vala. Po zveřejnění záběrů nejspíš neměl zaměstnanec městské části Brno-střed klidné spaní. Ale úřad se za něj rázně postavil.

„Kontaktovali jsme policii, protože se jednalo o našeho pracovníka, který jen vykonával svou práci. Pro zaměstnance se jednalo o nepříjemnou situaci, protože všude viděl svůj obličej a lidé ho poznávali. Policisty jsme proto ihned požádali o stažení záběrů, v čemž nám vyhověli,“ řekla Blesk.cz mluvčí radnice Brno-střed Kateřina Dobešová.

Černý výlep

Osočenému muži se podle jejích slov hodně ulevilo. „Není to příjemné, když se takto zveřejní něčí identita. A ještě jde o policejní pátrání,“ dodala Dobešová. Případ ohlásila produkční cirkusu s tím, že podnik přišel o nejméně 200 plakátů lákajících Brňany na představení.

Zda měla policie napřed kvůli plakátovacím plochám oslovit městský úřad, než vyhlásila pátrání, nechtěla Dobešová komentovat.

Jednoznačně ale označila plakáty cirkusu za černý výlep. „Snažíme se vždy kontaktovat pořadatele, aby nelegální reklamy odstranil. Ne vždy se to ale podaří. Reklamy proto odstraňujeme na naše náklady. Jedná se nejen o plakáty, ale také o různé cedule umístěné v ulicích nebo bannery, které překáží chodcům či matkám s kočárky,“ uzavřela celý případ mluvčí.

VIDEO: Mladí vandalové počmárali v Brně zastávku MHD.

Video
Video se připravuje ...

Mladí vandalové počmárali v Brně zastávku MHD. Policie ČR Brno