Policie zveřejnila videozáznam z kamer jako varování před zbytečným hazardem. Mladík se zeleným jídelním boxem na zádech vyjížděl od hlavního nádraží. Aniž by se podíval na auta v protisměru, zabočil vlevo. První vůz stačil ještě zabrzdit, další ve vedlejším pruhu už kurýra nabral a odhodil několik metrů. Ten se kupodivu posadil a zmateně se rozhlížel kolem sebe.

„Z hrozivě vypadajícího střetu vyvázl jako zázrakem bez újmy, to samé se asi nedá říct o pokrmu, který měl v boxu na zádech," poznamenal policejní mluvčí David Chaloupka..Zatímco újmě na zdraví mladý muž unikl, postihu od policistů nikoliv. Ti mu za porušení dopravních předpisů napařili pokutu.

Video
Video se připravuje ...

Nepozorný kurýr s jídlem odbočil před auto, z pádu vyvázl bez újmy Policie ČR Brno

Krajský zátah na cyklisty

Nehoda  z Brna spadala do policejních kontrol zaměřených zejména na cyklisty. „Drobnější závady jako chybějící odrazky řešili policisté zpravidla domluvou a nápravu pomohli sjednat hned na místě, kdy kolo, dovybavili reflexním prvkem. Zjistili však i závažnější přestupky, za které pak cyklisty ohodnotili pokutou. Těch bylo jen v Jihomoravském kraji na šest desítek," shrnul mluvčí.  

Fotogalerie
5 fotografií