„Vyšel jsem jen před dům vypít si hrnek kávy a zakouřit si. Najednou ke mně zezadu přišel cizí muž a házel mi nedopalek cigarety do hrnku. Když jsem se proti tomu ohradil, začal mne okamžitě mlátit,“ popsal Blesk.cz situaci napadený. Muž si přál zůstat v anonymitě. Je z události stále otřesený, redakce zná jeho jméno.

Křičel bolestí

Agresor srazil svou oběť na zem a surově do ní kopal. „Řval na mě, že jsem mrtvý. Pak poručil americkému stafordšírskému teriérovi: »Trhej, trhej!« Křičel jsem bolestí a o pomoc, ale útoky nepřestávaly,“ pokračoval těžce zřízený muž.

Video
Video se připravuje ...

Napadený muž z Rousínova popisuje, jak ho napadl bezdůvodně mladý muž se psem. Hynek Zdeněk

Napadený muž krvácel z celého těla. Přesto se mu podařilo doběhnout k domu, kde zvonil na všechny zvonky. Pes stále útočil, a působil další krvavé rány, a to až do doby, než ho odehnal jeden ze sousedů tyčí.

Útočníka nezná

„Mám čtyři zlomená žebra, přeraženou nosní přepážku, podlitiny a otoky v obličeji a na zádech. Od psa mám pokousané nohy i ruce, na noze mám výhřez svaloviny,“ popsal napadený muž a dodal: „Útočníka přitom nijak neznám."

Šíleného agreseora policisté rychle zadrželi. Na návrh státního zástupce ho umístil soudce okamžitě do vazby. „Je podezřelý z pokusu o těžké ublížení na zdraví a výtržnictví,“ sdělil mluvčí policie David Chaloupka.

Při útoku se agresor napadeného několikrát ptal, kde má manželku. Ta přitom stejně jako zmlácený muž, útočníka nezná. Je proto možné, že se útočník zmýlil a napadl někoho jiného. Navíc je pravděpodobné, že byl pod vlivem drog.

Pes je u majitelky

Za bezdůvodným útokem stojí výhradně agresivní mladík. Pes podle policie jen vykonával přidělený rozkaz násilníka, přestože nebyl jeho zákonným majitelem. Byl proto předán své skutečné majitelce.

Pes sám o sobě není agresivní, reagoval jen na přímé rozkazy svého majitele. Nebyl tedy důvod ho odebírat," uvedl Chaloupka.

Fotogalerie
15 fotografií