V první případě zamířila na policii žena z Mikulovska znepokojená náhlým odchodem nemocného syna z domova. „Ten se měl pohybovat někde v okolí s tím, že už nemůže na nohy. Na přilehlé železniční trati byla snížena rychlost a kontaktovali jsme i rakouské kolegy,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Ukázalo se, že stejnou osobu našli rakouští policisté při pátrací akci o den dříve. Osádka vrtulníku naštěstí muže brzy našla a nasměrovala k němu psovoda. Následně muže záchranáři převezli do Psychiatrické nemocnice v Brně.

Jen o něco později zamířil vrtulník k další akci do Brna, kde z Domova pro seniory na Kociánce odešla bezmála osmdesátiletá žena. Byla nedostatečně oblečena a v místě se neorientovala.

Video
Video se připravuje ...

Policejní vrtulník našel nemocného muže i ztracenou seniorku Policie ČR

„Do akce bylo nasazeno 40 policistů, kteří nejdříve prohledali rozsáhlý areál a následně se zaměřili na okolí domova,“ popsal mluvčí. Rodina i personál zařízení si mohli oddechnout krátce před půlnoci, kdy ženu objevili policisté ve srázu nad železniční tratí.

„Policisté podchlazenou a dezorientovanou starší dámu transportovali na nosítkách přes tunel a kolejiště do nejbližšího možného místa pro přistavení sanitky. Záchranáři ji pak převezli do nemocnice,“ uzavřel další úspěšný zákrok policista.

Fotogalerie
3 fotografie