Týden stará událost se odehrála v obci Březina. „Měl se tam v příkopu nacházet nehybně ležící mladý muž. Když jsme přijeli na místo, chtěli jsme pacienta vyšetřit. Ten se však probral a zjevně byl pod vlivem návykových látek,“ uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Feťák vyhrožoval střelbou

Začal zdravotníkům nadávat a vyhrožoval jim dokonce zastřelením. Jak se ukázalo, výhrůžky nebyly plané, kousek od „pacienta“ skutečně ležela střelná zbraň! Posádka záchranářů se proto stáhla do bezpečí a přivolala na policii. Agresivního muže poté ošetřila za její asistence.

„Jeho životní funkce nebyly ohroženy. Poskytli jsme přednemocniční neodkladnou péči a předali muže policistům. Ti se nyní případem zabývají,“ dodala mluvčí. Událost se shodou okolností obešla bez zranění zúčastněných.

Agresivita roste

Alarmující však je, že agresivita pacientů, kterým poskytujeme péči, neustále stoupá. Vyjíždíme k lidem, abychom jim pomohli, pokud jsou ohroženi na zdraví či životě a obrovským a smutným paradoxem je fakt, že nastávají situace, kdy se naše posádky samy ocitnou v ohrožení,“ posteskla si Bothová.

Hrozil plynovkou, hrozí mu stíhání

„Agresor, který opravdu měl u sebe plynovou pistoli a tato mu při spánku v příkopu vypadla, posléze putoval na záchytku. Nyní musí počítat se stíháním za výtržnictví a nebezpečné vyhrožování," vyjádřil se k události policejní mluvčí Bohumil Malášek..

VIDEO: Agresor zmlátil dvě strážníce v Brně.

Video
Video se připravuje ...

Agresor zmlátil dvě strážníce v Brně Policie ČR