„Naše posádka vyjížděla k pacientům, kteří si po požití návykových látek způsobili těžkou intoxikaci a různé typy zranění,“ uvedla mluvčí záchranky Michaela Bothová.

Zdravotníci v nemocnici

To ovšem ještě záchranáři, kteří jsou v těchto dnech jinak plně vytíženi pomocí pro pacienty s covid-19, netušili, že zranění utrpí také. Jeden z feťáků je totiž za jejich snahu pomoci ztrestal.

„Zranil tři naše záchranáře. Použil pěsti, kopal, škrábal a kousal. Dva z těchto zdravotníků museli být ošetřeni v nemocnici. Zranění záchranáři navíc utrpěli hmotnou škodu, mají zničené hodinky a brýle. Poškozena byla také naše sanitka,“ vypočítala škody mluvčí záchranky.


Záchranáři přiznávají, že jsou nyní na hraně svých možností, napadení obzvlášť za této situace proto považují za velmi závažné. „Případem se již zabýváme. Zatím ho vyšetřujeme jako napadení a poškození cizí věci. Není ovšem vyloučena překvalifikace na jiný trestný čin,“ řekl mluvčí policie Bohumil Malášek.

VIDEO: Lidé pod vlivem alkoholu, nebo drog se častokrát mění v agresivní jedince. Na záchranáře si dovolila i tato opilá žena.
Video
Video se připravuje ...

Opilá seniorka nadávala kolemjdoucím. Dovolovala si i na strážníky a napadla záchranáře. Zklidnila ji až pouta Městská policie Praha