Podezřelý muž přepadl dopoledne pobočku Raiffeisenbank na náměstí v hraničním městě Laa an der Thaya. Poté se pustil přes hranice, čeští policisté ho zadrželi ve 20 kilometrů vzdálených Hrušovanech nad Jevišovkou. „Moc toho nevíme. Město bylo neprůjezdné, teď už uzávěry skončily,“ řekl Blesk.cz starosta Miroslav Miloš.

„Dnes kolem poledne se na operační středisko jihomoravských policistů obrátili cestou Centra policejní spolupráce Mikulov-Drasenhofen kolegové z Rakouska s informací, že od banky v Laa an der Thaya prchá muž, který tam uloupil značný finanční obnos. Operační důstojník vyslal na místo všechny dostupné hlídky," uvedl jihomoraský policejní mluvčí Pavel Šváb..

 Asi po 20 minutách podezřelé vozidlo spatřila a zastavila hlídka obvodního oddělení z Hrušovan nad Jevišovkou a za použití donucovacích prostředků zadržela řidiče v Hrušovanech," uvedl mluvčí s tím, že zadržený cizinec bude pravděpodobně vydán do Rakouska.

Stejná bankovní pobočka byla přepadena už loni v červnu, útočník tehdy vyhrožoval odpálením nálože.Podle rakouského deníku Kurier není vyloučeno, že úterní útok má na svědomí stejný pachatel. Případ vyšetřuje dolnorakouský úřad státní kriminální policie.

Fotogalerie
8 fotografií