„Je konečně doma. Bohužel ale přišla o oko a je pořád hodně dolámaná. Měla zlomená žebra a lékaři ji museli operovat i klíční kost,“ řekl pro Blesk.cz rodinný příbuzný, podle něho je tak pohromadě již celá rodina.

Stále vážný stav

V nemocnici ale zůstávají ještě oba senioři, bývalý zelinář a jeho manželka. „U jednoho z pacientů se stav mírně zlepšil a mohl být převezen na jiné zdravotnické pracoviště. Druhý bohužel i nadále zůstává ve vážném stavu na ARO,“ řekla mluvčí Fakultní nemocnice u svaté Anny Dana Lipovská.

K nevídanému brutálnímu dramatu došlo v pondělí 11. října po 19. hodině v centru Tišnova na Brněnsku. Zeť vtrhl do domu rodičů své manželky jako smyslů zbavený. V rukách měl sekeru a páčidlo a vrhl se na všech šest obyvatel domu. Neušetřil ani dvě malé děti!

Agresora zadrželi

Krev napadených stříkala na všechny strany. V agónii křičeli o pomoc. Tu nakonec přivolal jeden z malých chlapců, kterému se podařilo z domu hrůzy dostat, a vběhl do nedaleké hospody.

Policie násilníka zadržela krátce po činu. „Muže jsme obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu. Hrozí mu až dvacetiletý trest odnětí svobody, případně trest výjimečný,“ řekl mluvčí policie Pavel Šváb. Je ve vazbě. Otřesená z útoku je i jeho manželka - dcera napadených seniorů, která je navíc těhotná.

Motiv šíleného běsnění policie neuvedla. Podle příbuzného utrpěl útočící zeť v létě úraz hlavy...


Masakr v Tišnově připomíná osm let starý případ z brněnských Ivanovic, kde Američan Kevin Dahlgren vyvraždil čtyřčlennou rodinu Harokových. Dahlgren byl odsouzen k doživotnímu trestu. V lednu 2018 spáchal ve věznici sebevraždu.

Podobně brutální byl i Antonín Štaubert, který v roce 2018 ubodal 136 ranami nožem starce (†89) a jeho známkou (†44) v Břeclavi.

VIDEO: Američan Kevin Dahlgren (†25) vyvraždil čtyřčlennou rodinu Harokových z Brna.

Fotogalerie
14 fotografií