V pondělí 11. října se odehrála jatka v centru Tišnova. V rodinném domku bydleli zhruba šedesátileté manželé se svou rodinou. Žili tam se synem, snachou a jejich dvěma dětmi. Po 19. hodině do domu vtrhl jejich zeť se sekyrou a páčidlem a na všechny zaútočil. Nikoho neušetřil.

Pomoc zavolal chlapec

Pomoc přivolal malý chlapec. „Synovec, který jako jediný z toho masakru vyvázl lehce zraněný, utíkal do hospody pro pomoc,“ uvedl bratr jedné z napadených žen pro Blesk.cz s tím, že ani příbuzní netuší, co muže k takovému činu dohnalo. „Neumím si ten útok vysvětlit,“ uvedl bratr vážně zraněné matky dvou dětí. Manželka muže, který zaútočil na její rodinu, si prý myslela, že její muž šel na ryby. Poté, co se dozvěděla o brutálním činu, zhroutila se. „Je přitom již potřetí těhotná,“ dodal.

Motiv nejasný

Motiv útoku je zatím záhadou i pro policisty. „Nebyl pod vlivem alkoholu, ani drog. Nebyl dosud ani trestán,“ uvedl mluvčí policie Pavel Šváb s tím, že v létě utrpěl muž zraněný hlavy. Policisté muže poslali do vazby, kde čeká na soud.

Manželé ve vážném stavu

Zatímco jeden z chlapců utrpěl lehká zranění a byl schopný přivolat pomoc. Druhý skončil v nemocnici, ovšem jeho stav je podle mluvčí Fakultní nemocnice Brno Veroniky Plaché stabilizovaný. „Stejně jako u muže, kterého nejspíš v brzké době přeložíme na standardní oddělení,“ dodala. Nejhůř je na tom žena, jíž sekl útočník do hlavy a je v umělém spánku.

Ve vážném stavu se nachází zhruba šedesátiletí manželé, kteří leží ve Fakultní nemocnici sv. Anny. Mluvčí nemocnice Dana Lipovská pro Blesk.cz uvedla, že jsou stále v ohrožení života. „Stav pána se ale mírně zlepšil,“ dodala Lipovská.

VIDEO: Host do domu, vrah do domu. Vyšinutý Kevin Dahlgren v Brně povraždil hostitelskou rodinu

Fotogalerie
15 fotografií