Přivolaná hlídka očividně rozechvělou ženu brzy našla. „Strážníci se jí zeptali, jak se cítí a jestli pila nějaký alkohol. Tvrdila jim, že si dala dvě deci vína a o své dvouleté dítě se dokáže postarat,“ řekl mluvčí městské policie Jakub Ghanem.

Realita byla ovšem zcela jiná. Když se snažili zjistit od matky dítěte další informace, zůstávala žena plačtivá, třásla se a její odpovědi byly zcela mimo. „Nechali ji proto podstoupit dechovou zkoušku a výsledkem byly hodnoty okolo 3,5 promile alkoholu,“ upozornil mluvčí.

Dítě si od policie vyzvedl otec

Při čekání na sanitku se opilá matka navíc dvakrát „sesypala“ a strážníci jí museli poskytnout první pomoc. Zdravotníci ji poté odvezli do nemocnice. Dvouleté dítě si za přítomnosti republikové policie vyzvedl otec. Případem se policisté budou dál zabývat.

Podobný případ řešili minulý týden také strážníci ve Znojmě. V partě tamních bezdomovců objevili ženu (39) s dvouletým dítětem v náručí. Při dechové zkoušce přístroj odhalil v jejím dechu 2,86 promile. Otřesný případ řeší radniční oddělení sociálně-právní ochrany dětí.

VIDEO: Opilá matka usnula v obchodním centru Vaňkovka.