Vedle oficiální policejní akce se nešťastné rodině nabídly prostřednictvím sociálních sítí s nabídkou pomoci desítky dobrovolníků, zapojila se i iniciativa Lifestyle Brno. Policisté ve spolupráci s hasiči pátrali o víkendu zejména v městských částech Jundrov a Komín, prohlíželi přilehlé lesy a zaměřili se také na řeku Svratku.

„Jundrov a řeka zůstávají dál v centru naší pozornosti. Zájem dobrovolníků vítáme, na druhou stranu máme při podobných akcích své zkušenosti a postupy. Nasazujeme vrtulník, dron, psí specialisty,“ konstatoval při pondělním prohledávání terénu policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Našli bundu, mobil a botu

Podle informací Blesk.cz se v okolí místa, kde byl Tomáš s trojicí kamarádů naposledy, postupně našly jeho batoh, mobilní telefon, bunda a také jedna bota.

Video
Video se připravuje ...

Pátrání po pohřešovaném Tomášovi z Brna trvá už pátý den Policie ČR Brno

Co se při setkání čtveřice hochů ve středu odpoledne nedaleko golfového hřiště odehrálo, zůstává nejasné. Jednoho z nich ale kvůli zdravotní indispozici odvezla záchranka do Dětské nemocnice. Zbylí dva kamarádi se ve středu vrátili v pořádku domů, Tomáš nikoliv.

Prosba otce

Otec pohřešovaného chlapce Radek Pospíšil si moc váží pomoci, kterou rodině lidé poskytují. Zároveň vyslovil prosbu, aby se lidé nijak nenaváželi do Tomášových kamarádů, kteří s ním v kritickou dobu byli.

„Velmi si ceníme Vaší pomoci, která má vést k nalezení našeho syna Tomáše. Prosíme, abyste se vyvarovali příspěvků útočících na hochy, kteří byli s Tomášem osudný večer. Naší situaci to nepomůže,“ napsal na sociální sítě.

Lidé na sítích rodinu hocha povzbuzují

Do pátrání po linii Tomášovy rodiny se zapojila také iniciativa Lifestyle Brno. Ta zveřejnila mapku s místy, která v okolí posledního výskytu Tomáše nebyla prohledána. „Dnešní trasa - je potřeba projít trasu od golfového hřiště směr Jurkovičova vila, Rosnička, Wilsonův les,“ avizovala iniciativa pondělní směr pátrání.

„Bohužel i dnes bylo pátrání neúspěšné,“ uvedl ale v pondělí večer na facebooku bratr pohřešovaného mladíka. „Zítra bychom ještě chtěli projít tuto oblast - komín za ZŠ Pastviny + Palackého vrch. Kdo můžete, připojte se, prosím. Děkujeme všem,“ doplnil.

Diskuze na sociálních sítích k případu Tomáše se rozrostla na stovky příspěvků s řadou teorií, proč se nevrátil domů. Většina vzkazů adresovaných rodičům a jeho bratrovi je povzbuzujících. „Doufám, že se brzy najde živý a v pořádku. Rodině přeji hodně sil,“ vzkázala jedna z pisatelek.


Tomáš Pospíšil je asi 170 centimetrů vysoký, hubené postavy, má hnědé oči a tmavé krátce střižené vlasy.
Na sobě měl v době zmizení mikinu, černé tepláky a na nohou černobílé tenisky.

Fotogalerie
21 fotografií